مورفین اصلیترین الکالوئیدی است که از تریاک استخراج میشود. مصرف مورفین باعث کاهش بزاق دهان، ترشح شیره معده، اختلال در هضم غذا،کاهش و گاهی نامنظم شدن ضربان قلب، فشار خون و غیره میگردد. اما مهمترین اثر مصرف آن روی دستگاه عصبی مرکزی است که بر اثر تحریک آن مرکز اعصاب برای مدتی فلج میشود. اندازهگیری میزان مورفین در نمونههای بیولوژیکی از نظر آگاهی از سطوح درمانی بیماران، برای شناسایی علل مسمومیت یا مرگ در موارد بالینی و نیز کنترل مصرف آن به عنوان مواد مخدر و همچنین در موارد قانونی اهمیت دارد.
ویژگیها و مزایا مهم:
Target: Morphine
Sample: Human blood serum
Method: Nanosensor based colorimetric method
LOD: 9 µg/mL
Time to results: 5 minute (10 minutes for pre-treatments of sample)
Operating temperature: 20°C-30°C
- عدم نیاز به دستگاههای اندازهگیری مانند TLC (روشی که در حال حاضر جهت تعیین مقدار کیفی مورفین در مسمومیتها میباشد که هزینه بالا داشته و بهطور دائم و در همه مراکز در دسترس نیست).
- قابل مقایسه با روش استاندارد HPLC
- قابلیت اندازه گیری کمی و کیفی
- حد تشخيص پايين(9µg/mL)
- اختصاصی بودن و عدم تداخل دارویی
- قابل اندازهگیری با چشم غیر مسلح